Adrasan balıkavı turları

Adrasan’da en güzel vakit geçireceğiniz bir aktivitede Akdeniz’in bereketli sularında daha önce hiç avlamadığınız çeşitte ve büyüklükte balıklar tutabilme imkanınızdır. Olta balıkçılığının en güzel ve adrenalin dolu dakikalarını bizimle yaşayacağınızı eminiz. Yöremizde bulunan belirli başlı balık türlerini avlarken kafanızda başka hiç bir düşünce kalmıyor. Balık tutmaya meraklı olanlar bilirler stresin en büyük ilacıdır bu zevkli uğraş. Oltanızı denize sarkıtmış dolaşırken Adrasan ve çevresinin olağan üstü güzelliklerini, çam ağaçları ile kaplı tepelerini, koylarını zevkle izleyeceksiniz.

  Oltanızın ucundaki balığın gücünü hissedip mücadeleye başladığınızda ise gerçek bir mücadele nasıl olur göreceksiniz. Tekneye aldığınız balıkları seyrederken alacağınız haz ise tatilinizin en güzel anları olarak kalacak. Bölgeye özgü balık tutma yöntemleri ile olabildiğince doğal ve zevkli bir mücadeleye hazır mısınız?

Adrasan sularında görmek istediğiniz her çeşit balığı bulabilme imkanı vardır. Adrasan’da bulunan ve gerçekten çok lezzetli olan balıklar; Akya, Kuzu, Sarıkuyruk, Avcı, Çipura, Kılıç balığı, Kırlangıç, Kolyoz, Lagos, Mercan, Orkinos, Torik, Palamut, Baraccuda, İskarmoz , Zargana, Mercan ve Sinarit balıklarıdır. Ayrıca, Akdeniz’e özgü grida balığı da çok lezzetlidir. Akarsuların deniz ile birleştiği yerlerde ise özellikli kış aylarında Levrek ve Kefal bulunur.

Hangi balıkları tutabiliriz? Burada mevsimine göre en çok avlamaktan hoşlanacağınız balıklar; Akya, Sarıkuyruk (yörede her ikiside Kuzu diye anılıyor)  Lampuka, Sinarit, Yazılı Orkinos, Torik, Palamut, Baraküda (İskarmoz), Zargana’dır. Özellikle 5-40 kg arasında değişen ağırlıklarıyla Akya balıklarını tutmak size tam bir adrenalin patlaması yaşatacak.

Avda ne tür tekne kullanılıyor? Tekne boyları anlaşacağınız kaptanın teknesine göre değişmektedir.

Avlanma yöntemi nedir?  Balık avlarımız zamanına göre en iyi netice alacağımız yemli küçük balık avı veya  sırtı çekme (trolling) ve dikey seğirtme (jigging) yöntemi ile büyük balık avı yapılmaktadır.

Denize sabah çok erken veya sizin müsait olduğunuz zamanlarda çıkıyoruz. Canlı yemle olta çekeceksek önce suni balık veya kaşıklarla palamut, tombik, çizgili orkinos veya zargana avı yapıyoruz. Bu arada Adrasan’ın o eşsiz manzaraları eşliğinde yanımızdaki kahvaltılıklarla atıştırıyoruz, çayımızı kahvemizi içiyoruz. Uygun yemlik balıkları tutana kadar sırtı çekme yöntemi ile avlanıyoruz. Yaklaşık saat 9 civarına kadar avımız bu şekilde sürüyor. Uygun yemlik balığı bulduğumuzda saat kaç olursa olsun hiç beklemeden canlı yem olarak büyük el oltalarımıza veya çıkrık tipi oltalarımıza yemi takıp bu sefer yörenin tabiri ile Kuzu (Akya, Sarıkuyruk) avına başlıyoruz. Daha önce edindiğimiz tecrübelere dayanarak uygun avlak bölgelerinde dolaşıp her an elimizdeki oltanın o muhteşem balıklarla buluşmasını an ve an bekliyoruz. Eğer kısmetinizde o gün kuzu var ise yaşayacağınız heyecanı ve zevki burada anlatmak mümkün değil. O anki mücadeleniz hayatınız boyunca unutamayacağınız bir an oluyor. Tabi avlanma şekli sadece bununla kısıtlı değil dönemine göre suni balıkla sırtı çekerek veya jigging yöntemi ile ve gününe göre Sinarit, Lahoz, Baraküda, Fangri avlamak içinde bölge ve yöntemlerimiz var.

Jigging yöntemi ile avlanacaksak yemlik balık aramadan direk büyük balık avlanma noktalarımıza gidip orda kısmetimizi arıyoruz 😉
Jig olta malzemeleri fiyatlarını öğrenmek ve kendinize olta almak için AVmarketi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Av turlarımızdaki temel hedefimiz Akya Sarıkuyruk, Yazılı orkinos, Palamut, Sinarit, Baraküda, Mercan, Kolyoz gibi balıklardır.

Aynı anda kaç kişi katılabilir? Denize teknemizle katılan kişi sayısına da bağlı olarak maksimum  10-12 kişilik gruplar halinde çıkabiliyoruz, Yemlik balık palamuta sırtı çekerek dolaşırken aktif olarak 3 kişiye kadar olta atılabiliyor. Yemlik balık tutulduktan sonra ise 2 kişi aynı anda kuzuya (Akya) el oltası atabiliyor, Kuzuya dolaşırken teknede aktif 3 kişi var ise oltalar nöbetleşe kullanılmaktadır. Diğer kontenjan yanınızda olmasını istediğiniz yakınlarınız için, tabi onlarda mutlaka siz tuttuğunuz balıkla mücadele ederken size yardımcı olup o zevki tadacaklar veya bu mücadelenizi ölümsüzleştirmek için deklanşöre basma görevi düşecek.

Olta getirmeme gerek var mı?  Böyle bir tura katılmak için sizin yapmanız gereken tişörtünüzü şapkanızı alıp sadece buraya gelmek, bütün olta ve yan ekipmanlarını biz tedarik ediyoruz. Tabi isterseniz kendi olta takımınızı da getirebilirsiniz çünkü herkes kendi oltasını daha iyi tanır veya şanslı oltası vardır:) Bu konuda bende az çok deneyimliyim zaten siz bana balığın yerini gösterin diyebilirsiniz 🙂 Tavsiyemiz elinizde denemek istediğiniz rapala veya kaşık türü var ise mutlaka getirin. Bu tip ekipmanları deneyebileceğiniz en uygun ortama geliyorsunuz çünkü! Size bunu konudaki bölgesel deneyimimizle en büyük heyecanları yaşatma görevi de bize düşüyor tabi.

Size bunu konudaki bölgesel deneyimimizle en büyük heyecanları yaşatma görevi de bize düşüyor tabi.  Buraya uygun balıkçılık malzemeleri  satın almak istiyorsanız  AVmarketi.com sitesine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
Avmarketi ekibi burada sıkça avlandığı için en iyi iş yapacak oltaları size önerecek bilgidedir.
Adrasan için gereken olta malzemesi için AVmarketi iletişim mail adresi: destek@avmarketi.com

Balık avı tur fiyatlarına ne dahil? Özel paket turlar haricindeki günlük turlarımızda balık avı esnasında çay, kahve veya meşrubat ikramımız vardır. Sabahları kahvaltılık sandviç ikram ediyoruz. Tur katılım bedellerinin içine Adrasan’a ulaşım dahil değildir. Antalya’dan Adrasan’a ulaşım için Kumluca minibüslerini kullanabilirsiniz veya belirli bir transfer ücreti karşılığında Antalya havaalanından sizi aldırabiliriz.

Konaklama nasıl olacak? Konaklama giderleri misafirlerimize aittir. Adrasanda konaklama için memnun kalacağınız Adrasan otelleri aşağıdadır.

Yakınlarım ne yapabilir? Siz balık avına çıktığınızda yakınlarınızı da yanınıza alabilirsiniz. İsterlerse ava izleyici olarak katılırlar veya avlandığımız bölgelerdeki uygun bir koya kumsala bırakabiliriz, onlar denizin güneşin tadını çıkarırken siz avlanırsınız. Sizin avlandığınız bölgede olacakları için siz onları onlar sizi rahatlıkla görebilir. Özellikle bu tip turlarda Ceneviz koyu veya Sulu adayı seçiyoruz. Yakınlarınız harika bir koyda veya adanın kumsalında güneşlenip denize girerken sizde yakınlarında av yapıyorsunuz.

Bize özel tur olabilir mi? Sadece size ve yakınlarınıza özel bir tur isterseniz bu da mümkün. O zaman katılımcı kişi sayısı 4 kişiyi geçmeden sadece siz ve yakınlarınızın teknede olduğu bir tur olabiliyor. Yine yakınlarınız ister bir kumsalda denizin keyfini çıkarabilir isterlerse sizinle beraber av yapabilirler. Size özel katılım bedeli 3 kişilik katılım bedeli üzerinden hesap ediliyor.

Haydi unutulmaz heyecan ve balık avı keyfi ile dolu bir tatile çağırıyoruz sizi.

 

Adrasan’da balık avı turu düzenleyen kaptanlar

Menderes Yahşi : 0532 375 75 25

Fatih Kaptan : 0530 600 32 76

Semih Kaptan : 0532 207 54 57

Ese Kaptan : 0537 707 67 44

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: